16 juni 2022
19:30

IK Oden U23

Referat: Irsta IF U23 - IK Oden U23

Den uppskjutna matchen mot Irsta spelades på vår träningstid så vi gav dem som var anmälda chansen att spela.
Vi öppnade piggt och David kom till ett friläge redan efter tre minuter men målvakten räddade.
Efter en kvart så kom Irsta in i matchen mer och mer samtidigt som vi började slarva i passningsspelet.
De var snabba i omställningarna efter kanterna vilket gav våra ytterbackar en del bekymmer. Som ett brev på posten kom 1-0 efter 25 minuter, ett inlägg från vänster som volleystyrdes i mål av en spelare som smög in emellan Oscar och Kevin.
Dock var vi ytterst nära att kvittera direkt efter avspark när Erik sköt ett stenhårt skott i ribban som studsade ner på mållinjen och ut!
Vi hade behövt detta för några minuter senare gjorde Irsta 2-0 på ett tidigt markinlägg från höger som deras forward styrde in i mål framför Joel.
Men vi visade bra moral för vi tog över matchen igen och skapade flera chanser, vilket gav resultat strax före pausvilan när Hampus hittade Jocke J med ett instick som denne förvaltade med ett stenhårt skott i mål.
Underläge 2-1 i paus.
3' David dribblar sig fram till ett friläge men målvakten räddar avslutet
9' Irsta lägger en frispark från högra hörnet nära hörnflaggan och Jocke styr undan bollen till hörna
15' Hörna av Irsta mot bortre stolpen som de nickar mot mitten av målgården där en spelare skarvar bollen på volley mot mål men Jocke står bra placerad och fångar den
18' Slarvigt i uppspelsfasen när vi tappar boll och Irsta tar sig fram till ett friläge som deras spelare skjuter utanför stolpen
25' 1-0 Irsta, inlägg som styrs i mål på volley
26' Erik skjuter ribba ut och Jocke J tar hand om returen som går via en utespelare till hörna
32' 2-0 Irsta, kontring på högerkanten, markinlägg mot bortre som styrs i mål
37' Hampus spelar fram Alan till ett friläge och han avslutar mot högra hörnet men målvakten får ut en fot och räddar
39' Joel slår en fantastisk djupledsboll till Oliver som spurtar längs högerkanten och slår ett inlägg till David som skjuter men bollen styrs via en utespelare till ny hörna
44' 2-1 Oden genom Jocke J (assist Hampus)

I andra halvlek trummade vi på och Irsta kom inte över mittlinjen på långa stunder. Enda misstaget var när Joel skulle byta och Hadi skulle kliva in. Just då kontrade Irsta efter högerkanten, Oskar klev ut för att avvärja men spelaren slår ett markinlägg mot bortre där en helt ren spelare kan placera in 3-1. Var var vår andra mittback? Jo, det visade sig att Hadi hade sprungit in i snåren för att pissa så vi var en spelare kort i backlinjen! Inget bra byte.
Men återigen visade vi bra moral och gav inte upp. Erik gjorde både 3-2 och 3-3 och då återstod 20 minuter av matchen.
Det kändes som om vi skulle kunna vända detta. Vi skapade flera bra chanser till segermål men bollen ville inte in.
Istället höll Irsta på att stjäla alla poäng på tilläggstid. Det var på en hörna där bollen styrde på någon och höll på att ställa Jocke som hade sinnesnärvaro nog att sparka undan bollen, dock tog den på en av våra spelare och höll på att gå in i mål men smet tätt utanför vänstra stolpen till ny hörna. Nära självmål där vilket hade varit snöpligt och inte särskilt rättvist. Som matchen utvecklade sig får vi ändå vara nöjda med upphämtningen till kryss.
Bra insats i försvaret av Oscar som styrde upp den orutinerade backlinjen.
Hampus och Johan hade fint samspel på centrala mittfältet.
Till matchens lirare utnämner jag Erik, dels för sina två mål och dels för ett uppoffrande spel där han skapade mycket framåt trots att motståndarna tog honom hårt.

51' Hörna av Erik som målvakten boxar ut till Hampus som drar till på halvvolley men bollen går över målet
54' 3-1 Irsta på kontring, markinlägg och styrning i mål
66' 3-2 Oden genom Erik (assist Alan). Målvakten räddar först Eriks avslut men Alan jobbar på returen och lyckas få fram den till Erik via en försvarare som upphävde offsiden varpå Erik placerade in bollen från mycket dålig vinkel
69' 3-3 Oden genom Erik (assist Hadi). Perfekt djupledsboll av Hadi till Erik som sätter friläget efter att ha rundat målvakten
73' Hampus lägger en djupledsboll till Erik som kommer fri igen och lobbar bollen över den utrusande målvakten men tyvärr utanför
76' Nr 2 i Irsta får gult kort för stämpling
77' Frisparksinlägg av Hadi som Linus jobbar fram till Erik som skjuter över i bra läge
79' Hampus skjuter ett fantastiskt bra skott som målvakten gör en kvalificerad räddning på
90' Leo lägger en djupledsboll till Erik som skjuter utanför, här kunde matchen ha avgjorts!
90+2' Kalabalik på Irsta-hörna som håller på att bli självmål för Oden men Jocke lyckas rensa via egen spelare till ny hörna (som blir resultatlös).